Kategoriler
Çorba Tarifleri

brokoli çorbası

brokoli çorbası
Brokoli Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Brokoli
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su
Limon Suyu

Ön Söz:
Brokoli çorbası yaparken istediğiniz sebzeleri orantılı olarak kullanabilirsiniz. İsterseniz su yerine et suyu, su ile süt karışımını veya krema kullanabilirsiniz. Çorbayı taneli seviyorsanız, brokoli çorbasını blenderden geçirmek yerine patates ezici ile tanelendirebilirsiniz. Seçimi size kalmış, kolay gelsin.

Ön Hazırlık:
Brokoli dal dal ayrılacak ve sirkeli bol su içerisinde bekletilecek. Arından yıkanacak, süzülecek ve yemeklik doğranacak. Soğan, havuç, patates soyulacak ve rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un ilave edilecek orta ısıda kavrulacak. Ardından brokoli, havuç, patates, 6 su bardağı su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde  malzemeler blendırdan geçirilecek veya ezme aleti ile ezilecek ve tuz’u karar hale getirilecek. Çorbanın servisi sırasında karabiber ve limon suyu ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com