Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklü tencerede etsiz kapuska

düdüklü tencerede etsiz kapuska
Düdüklü Tencerede Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri :
1 Kg. Beyaz Lahana
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet İri  Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
En lezzetli kapuska yemeği düdüklü tencerede pişer. Ne var ki, kullandığımız düdüklü tencereler (marka ve model olarak) birbirlerinden farklı. Bu nedenle, düdüklü tencerede yapılan yemeklerin süresini belirlemek oldukça zor. Düdüklüde kapuska yemeği 1 dakika fazla pişirilirse yemeğin kıvamı ve su oranı değişir.

Bilginiz olsun:
Düdüklü tencerede kapuska yemeği en kısık ateşte ve orta ateşte pişer. 1 kilo lahana düdüklüde en kısık ateşte 2 su bardağı su ile 15 dakikada pişer. Yine, 1 kilo lahana 3 su bardağı su ile orta ateşte 10 dakikada pişer.

Ön Hazırlık :
Lahananın üzerinde bulunan sararmış yaprakları ayrılacak, kullanılmayacak. Lahananın büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölünecek. Parçalardan her biri koçanlarından ayrılacak ve yemeklik doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak.

Maharetini Göster :
Düdüklü tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 3 su bardağı kaynar su, lahana, pirinç, pul biber, tuz ilave edilecek ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek.  Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Fışlamaya başladığında saat’e bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde etsiz kapuska yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com