Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

fırında karides güveç

fırında karides güveç
Fırında Karides Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Kabuklu Karides
200 gr. Kültür Mantarı
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Sivri Biber
2 Diş İri Sarımsak
100 gr. Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Adet Güveç Kap

Ön Söz:
Verdiğim malzemelerle iki kişiye yetecek miktarda, fırında mantarlı karides güveç yapılır. Bütün malzemeler çiğden kullanıldığı gibi, 500 gr. kabuklu karides yerine 200 gr. dondurulmuş iç karides kullanılabilir. Taze domates yerine, 200 gr. dondurulmuş veya konserve domates kullanılabilir. Taze mantar yerine, 200 gr. konserve mantar kullanılabilir.

Fırında karides güveç tarifim, taze malzemeler kullanılarak yapılmıştır.

Ön Hazırlık:
Karides buradan tarifine uygun olarak temizlenecek. Mantar kuşbaşı doğranacak. Domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Soğan piyaz, sivri biber halka, sarımsak yemeklik doğranacak. Kaşar peyniri rendelenecek.

fırında karides güveç malzemesi hazırlanmışfırında karides güveç 1

malzemeler toprak güveçtepeynirli karides güveç

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sivri biber, sarımsak, mantar, domates, karides ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirilecek, ocaktan alınacak ve iki güvece taksim edilecek.  Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilecek. Güveçler önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 10 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com