Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

dalyan köfte

içli dalyan köfte
Fırında Yumurtalı Sebzeli Soslu Dalyan Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır Malzemeleri:
600 gr. Köftelik Dana kaburga Kıyması
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Adet Soğan
3 Adet Katı Haşlanmış Yumurta
1 Adet Yumurta (köfte için)
4 Yemek Kaşığı Tepelice Galeta Unu
4 Yemek Kaşığı Soğuk Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz

Sos Malzemesi:
1 yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Biber
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Klasik dalyan köfte içi için; katı pişmiş yumurta, haşlanmış patates, haşlanmış havuç ve haşlanmış bezelye kullanılır. Ya da, üç sebzenin bir arada bulunduğu garnitür hazır konserve de aynı işi görür. Dalyan köfte yapımı uğraştırıcı olsa da, sevdiklerinizle birlikte yemesi bi o kadar güzel. Kim istemez böylesi bir güzelliğin paylaşımını bilemem. Fırında dalyan köfte kızartılırken bazen çatlayabilir. Sebebi ise, fırının yüksek ısıda ısıtılmış olması veya köftenin birleşim yerinin üste gelmiş olmasından olabilir. Fırın ısısı (köftenin miktarına göre) 160°C ila 180°C arası olursa köfteniz çatlamaz. Bu da püf noktası oluyor, meraklısına.

Ön Hazırlık:
Havuç, patates küp olarak doğranacak ve yarı pişmiş haşlanacak. Bezelye yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Soğan ve sarımsak rendelenecek. Yeterli miktarda maydanoz kıyılacak. 1 adet yumurta köfte yoğurulurken içerisine ilave edilecek.

dalyan köfte hazırlanmış ve streçe sarılmışstreçte dalyan köfte

Köfte’nin Hazırlanması:
Yoğurma kabı içine kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, galeta unu, 4 yemek kaşığı soğuk su, 1 adet yumurta, kıyılmış maydanoz ve tuz konulacak ve karıştırılacak. Karışım macun kıvamında yoğurulacak.

dalyan köfte sosudalyan köfte sosu

Dalyan Köfte Sosu:
Sos tavası içine tereyağı ve zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine un ilave edilecek ve düşük ısıda kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Ardından salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine kaynar su, karabiber, toz biber ve tuz ilave edilecek. Sos’un tuz’u karar hale getirilecek ve sos bir taşım kaynatılacak ocaktan alınacak.

dalyan köfte içidalyan köfte iç malzemesi

dalyan köfte pişmişdalyan köfte 1
dalyan köfte dilimlenmiş soslanmış ve fırına verilmişfırında dalyan köfte

fırında dalyan köfte kızarmış servise hazırdalyan köfte

Maharetini Göster:
Mutfak tezgahı üzerine yeterli uzunlukta streç folyo veya yağlı kağıt serilecek. Üzerine köfte 20×25 cm. boyutunda yayılacak. Üzerine resimde göründüğü gibi 3 adet pişmiş yumurta, bezelye, patates ve havuç konulacak. Ardından streçe sarılarak 20-25 cm. uzunluğunda (birleşim yeri alta getirilerek) rulo yapılacak. Rulo buzdolabında 30 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde köfte folyadan çıkarılacak ve yağlanmış fırın tepsisine konulacak. Tepsi önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 50 dakika pişirilecek. Süre bitiminde köfte dilimlenecek ve üzerine kaynar olarak sos ilave edilecek. Tepsi 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 15 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com