Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kereviz sapı yemeği

kereviz sapı yemeği
Pirinçli Kereviz Sapı Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kereviz Sapı (yapraklı)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kerevizi saplı, yani yapraklı almışsak yumrusunu kullandıktan sonra sapı başımıza bela olur. Hele bir de yaprakları körpe ise, atmaya kıyamayız. Elinizde 500 gram ölçüsünde yaprağınız varsa yemeğini yapabilirsiniz. Yaptığınız yemeği sade veya sarımsaklı yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz. Kereviz yapraklarınız az ise, haşlar yoğurtlu salatasını veya yumurtalı kavurmasını yapabilirsiniz.

Ayrıca kereviz yaprağının terbiyeli veya sade olarak çorbasıda yapılabilir, tercih sizin.

Ön Hazırlık :
Kereviz sapları bol su içinde arada bir suyu değiştirilerek en az üç kez yıkanacak. Ardından 1-1.5 cm. boyutunda doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Kereviz Sapıkereviz sapı

kereviz sapı yemeği servise hazırkereviz sapı yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, kereviz sapı ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su,  pirinç, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak.  Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde kereviz sapı yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com