Kategoriler
Kızartma Tarifleri

karışık kızartma

karışık kızartma
Domates Soslu Patlıcan Kabak Biber Karışık Kızartma Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Patlıcan
3 Adet Kabak
8 Adet Sivri Biber
5 Adet Domates
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Sıvı Yağ
Tuz

Ön Hazırlık:
Patlıcanlar tam veya alacalı soyulacak, 1 cm. kalınlıkta halka doğranacak ve tuzlu su içerisine bekletilecek. Kabaklar kabak oyacağı ile yüzeyleri kazınacak, halka doğranacak ve tuzlu su içerisinde bekletilecek. Sivri biberler iriliğine göre, bütün kullanılacak veya bölünecek. Bütün kullanılacaksa, bir kaç yerinden delinecek. Domatesler, rendeden geçecek. Sarımsaklar, iri kıyılacak.

Domates Sosu:
Sos tavasına 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulaca ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından 1 çay bardağı kaynar su, sirke, karabiber, kimyon, toz şeker, yeter miktarda tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Malzemeler kaynamaya başlayınca ocağın ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve malzemelerin suyu kendine karar hale gelinceye kadar pişirilecek.

Maharetini Göster:
Patlıcan, biber ve kabak kızartılacak ve üzerine hazırlanan domates sosu gezdirilecek. Ya da patlıcan, biber, kabak sos tavasına ilave edilecek ve sos ile karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com