Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Bakliyat Yemekleri

ıslatmadan düdüklüde kuru fasulye

dermason kuru fasulye
Islatmadan düdüklüde kuru fasulye nasıl pişirilir?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Dermason Kuru Fasulye
40 gr. Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1/2 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
3.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Dermason veya diğer kuru fasulye çeşitlerini bir gece boyu ıslatmadan toplamda 1.5 saat içerisinde pişirebilirsiniz. Kuru fasulye yemeği ile ilgili birçok tarifimiz var. Bu tarifimiz, deneyimlerimiz sonucu hazırladığımız tariftir. En son kuru fasulye yemeğini düdüklü tencerde pişirirken bu tarifi kullandık ve bundan böyle de kullanmaya devam edeceğiz. Tavsiye ederiz, afiyet olsun.

Kuru Fasulyenin Hazırlanması:
Tencereye kuru fasulye, 7 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda bir kez fokur fokur kaynatılacak. Peşinden tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak söndürülecek. 1 saatın bitiminde tenceredeki su dökülecek. Tencereye sıcak su konulacak ve fasulye (gazının alınması için) bir taşım tekrar kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Fasulye süzülecek ve yemek yapımında kullanılacak.

düdüklüde kuru fasulye

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve normal ısıda kavrulacak. Ardından kuru fasulye, 3.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika süre ile kuru fasulye pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com