Kategoriler
Sebze Yemekleri

kıymalı pazı

kiymali pazi 1
Kıymalı pazı yemeği tarifi, nasıl yapılır? Kıymalı pazı yemeği tencerede, bir bardak sıcak su ile kısık ateşte 30 dakikada pişer.
Malzemeleri:
1 Bağ Pazı (600 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
150 gr. Dana Kıyması
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Evimizde kıymalı sebze yemeklerinin çok fazla seveni olmadığından sıklıkla pişirilmez. Kıymalı pazı yemeğini üç kişilik olarak hazırladık ve bir bağ pazı kullandık. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Pazı yıkanacak, süzülecek ve istenirse sapları ile birlikte yarım santim uzunlukta kuşbaşı doğranacak. Bir su bardağı (200 ml.) standart su bardağı dolusu kaynar su hazır edilecek.

kiymali pazi 2

Maharetini Göster:
Tencereye beş yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından kıyma ilave edilecek ve orta ateşte taneleşinceye kadar kavrulacak. Peşinden bir çay kaşığı domates salçası ilave edilecek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine doğranmış pazı ilave edilecek ve tencereye oturana kadar karıştırılacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su, birer çay kaşığı silme doldurulmuş karabiber, pul biber ve bir tatlı kaşığı normal doldurulmuş tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere yüksek ısıda bir kez fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek, saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com