Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

akşehir güveci

akşehir güveç kebabı
Akşehir Güveci Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Kuşbaşı Döş Eti
2 Adet Top Patlıcan (700 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (20 gr.)
1 Adet İri Soğan (200 gr.)
5 Adet İri Diş Sarımsak (25 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Domates (200 gr.)
3 Adet Sivri Biber
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Toprak Güveç

Ön Söz:
Konya, Akşehir güveç kebabı yapımında dana döş eti kullandım. Toprak güveç kabında hazırladığım güveci, ocak üzerinde en kısık ateşte 1 saatte pişirdim. Ortaya muazzam lezzette bir yemek çıktı. Akşehir güveci’nin diğer güveç çeşitlerinden farkı, bolca sarımsak kullanılıyor olmasındandır. Güveci hazırlarken, sarımsak başta olmak üzere dilediğiniz miktarda malzeme kullanabilirsiniz. Akşehir güvecini sade pirinç pilavı ve cacık eşliğinde servis ederseniz, tadına doyum olmaz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak, sivri biber iri kuşbaşı doğranacak. Domates rendelenecek. Top patlıcan alacalı soyulacak ve orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Malzemelerin Hazırlanması:
Kuşbaşı et, domates salçası, zeytinyağı ve tereyağı haricinde; diğer malzemeler, bir kap içine konulacak ve karıştırılacak.

Akşehir Güveç Kebabı
akşehir güveci

Maharetini Göster:
Toprak güvece tereyağı, zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve suyunu çekinceye kadar yüksek ısıda kavrulacak. Ardından domates salçası ilave edilecek, kavrulacak. Peşinden 1 çay bardağı kaynar su ve güveç malzemeleri ilave edilecek. Güveç üzeri alüminyum folyo ile kapatılacak. Güveç tıkırdamaya başlayınca; ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam, 60 dakika bitiminde Akşehir Güveci servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com