Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

yumurtalı kıymalı pide

yumurtali kiymali pide
Evde Yumurtalı Kıymalı Pide Tarifi, Nasıl Yapılır? Malzemeleri:
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Ilık Su
1/2 Parça Yaş Maya veya (1 tatlı kaşığı kuru maya)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
8 Adet Yumurta

İç Harç Malzemesi:
700 gr. Orta Yağlı Kıyma
1 Türk Kahve Fincanı Su
1 Adet Kuru Soğan (150 gr.)
1 Adet Domates (150 gr.)
2 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Tarifimizde verilen, yumurtalı kıymalı pide hamurundan sekiz adet pide çıkar. Her üç pide bir fırın tepsisini doldurur. Pide hamuruna yaş maya yerine, instant kuru maya da kullanılabilir. Hamur miktarı kadar, iç hazırlanması gerekir. Pide ev fırınında 200°C derecede 20-25 dakikada, 230°C derecede ise, 15 dakikada pişer. Hamur tamamen süt ile hazırlanabileceği gibi, süt yerine aynı ölçüde ılık su da kullanılabilir. Tarifimizde su ve sütü ortak kullandık. İç harç katı olmamalıdır. Katı olursa su ilave edilerek iç harç inceltilmelidir. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kase içerisine 1/2 paket (yarım) yaş maya ufalanarak konulacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık su konulacak, karıştırılacak. Kase, 10 dakika süre ile dinlendirilecek. Soğan ve domates yemeklik, sivri biber halka doğranacak. Maydanoz ince doğranacak.

Hamurun Hazırlanması:
Yoğurma kabına 6 su bardağı un konulacak ve ortası açılacak. Açılan yere 1 tatlı kaşığı tuz, kase içindeki yaş maya, 1 su bardağı süt ilave edilecek ve ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğurulacak. Hamur tek beze yapılacak, üzeri kapatılacak ve iki katına çıkıncaya kadar bekletilecek. Hamur iki katına çıktıktan sonra; bastırılarak gazı çıkartılacak, tek beze yapılacak ve 15 dakika dinlendirilecek.

İç Harçın Hazırlanması:
Bir kap içerisine kıyma, bir kahve fincanı soğuk su, soğan, domates, sivri biber, maydanoz konulacak. Üzerine pul biber, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve  yoğurulacak. Harcın tuzu karar hale getirilecek ve kabı içinde 8 eşit parçaya bölünecek.

pide hazırlanmış
yumurtali kiymali pide 2

pide pişmiş servise hazır
yumurtali kiymali pide 3

Maharetini Göster:
Hamur bezesi mutfak tezgahına alınacak ve rulo yapılacak. Rulo, 8 eşit parçaya bölünecek. Her bir parça beze yapılacak ve unlanarak bekletilecek. Bezeler fırın tepsisinin büyüklüğüne uygun şekilde oval olarak, uzunlamasına açılacak. Hamurun kenarılarında bir parmak boşluk olacak şekilde iç harç yayılacak. Resimde görünen şekilde hamur kapatılacak. Tabanına kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilecek. Üzerlerine yumurta sürülecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına konulacak. Saate bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde tepsisi fırından alınacak. Üzerine yumurta kırılacak ve tuz serpilecek. Tepsi fırına sürülecek ve yumurta aklarının pişmesi beklenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com