Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

yoğurtlu taze bakla

yoğurtlu taze bakla
Tencerede Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Taze Bakla
1 Adet Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Taze baklanın çorbası, etli, kıymalı ve zeytinyağlı yemeği yapılır. Taze bakla yemeklerinde isteğe bağlı olarak domates, salça ve taze soğan kullanılabilir. Zeytinyağlı taze bakla yemeğinde kıvam artırıcı olarak un kullanılabilir. Bakla yemeği kavrularak yapılabildiği gibi, bütün malzemeler çiğden konularakta yapılabilir. Bakla tencerede ne kadar pişirilirse pişirilsin kendine özgü diriliği kaybolmaz. Yumuşacık bakla yemeği için düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Bakla ayıklanacak, yıkanacak, süzülecek ve uygun irilikte doğranacak. Doğranmış bakla soğuk su içinde bekletilecek. Soğan yemeklik doğranacak, dereotu kıyılacak. 2 su bardağı kaynar su ve sarımsaklı yoğurt hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından bakla ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak en düşük ısı konumuna getirilecek ve bakla 15 dakika kendi suyu ile kavrulacak. Süre bitiminde 2 su bardağı kaynar su, toz şeker ve tuz ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine dereotu serpebilir ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com