Kategoriler
Çorba Tarifleri

yoğurtlu pirinçli tavuk çorbası

yoğurtlu pirinçli tavuk çorbası
Yoğurtlu Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kase Haşlanmış Didilmiş Tavuk Eti
3 Yemek Kaşığı Tepeleme Pirinç
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1.5 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Yoğurtlu pirinçli tavuk çorbası, tavuk etiyle yapılan çorbaların arasında hatrı sayılır leziz bir tavuk çorbasıdır. Bu çorbanın yapımında haşlanmış tavuk budu veya tavuk göğsü kullanılabilir. Tarifimde 300 gr. haşlanmış tavuk göğsü kullandım. Tavuk göğsünü haşlayıp doğrar veya didip kaseye koyarsanız, bir kase tavuk etiniz olur.

Yoğurtlu pirinçli tavuk çorbasını servis ederken, limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pirincin Haşlanması:
Küçük bir tencereye 3 yemek kaşığı pirinç, 1.5 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Tam 20 dakika süre ile pirinç haşlanacak ve kabında bırakılacak.

Çorba’nın Sosu:
Bir kase içine yumurta sarısı, un, yoğurt konulacak ve çırpma teli ile bir güzel çırpılacak. Tava içine tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Tereyağı köpürmeye başlayınca, üzerine 1 çay kaşığı pul biber ilave edilecek, karıştırılacak ve ocaktan alınacak.

yoğurtlu pirinçli tavuk çorbası 1

Maharetini göster:
Tencereye haşlanmış (suyu ile birlikte) pirinç, bir kase tavuk eti, 4 su bardağı tavuk suyu konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içinden bir kepçe su alınacak, hazırlanan sos inceltilecek ve çorba tenceresine ilave edilecek. Tencere düşük ısıda 5 dakika kaynatılacak, tuzu karar hale getirilecek ve üzerine biberli tereyağı gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com