Kategoriler
Çorba Tarifleri

yeşil domates çorbası

yeşil domates çorbası
Bulgurlu Yeşil Domates Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Yeşil Domates
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Yemek Kaşığı Pilavlık Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su (1 Litre)

Ön Söz:
Bulgurlu yeşil domates çorbası tarifimi, bulgurlu yemekleri sevenler için hazırladım. Yeşil domatesle yemek yaparken çekirdeklerini tamamen çıkartırsanız, yaptığınız yemeğin ekşiliğinden rahatsız olmazsınız. Yeşil domatesin çekirdeklerini çıkarmadan yemekte salça kullanırsanız, pişirdiğiniz yemeği siz dahi yemezsiniz. Yeşil domates çorbası pişirirken tereyağı ve et suyu kullanırsanız; yaptığınız yeşil domates çorbası tadından içilmez. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Domatesler uzunlamasına dört parçaya elma dilimi bölünecek. Bölünmüş parçaların çekirdek yuvaları çıkarılacak yıkanacak ve süzülecek. Peşinden rendenin iri gözünde rendelenecek ve elde kalan kabuk atılacak. Kuru soğan yemeklik doğranacak. Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

bulgurlu yeşil domates çorbası

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, domates salçası, rendelenmiş yeşil domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından bulgur, 5 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kuru nane ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı aralıklı olarak kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saat’a bakılıp not edilecek. Tam, 25 dakika bitiminde yeşil domates çorbanız hazır. Çorbanın tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.

Son Söz:
İsterseniz, tencereyi ocaktan almazdan önce; el blenderini kesik kesik çalıştırarak, domates parçacıklarını inceltebilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com