Kategoriler
Meze Tarifleri Sakatat Yemekleri

yaprak ciğer

yaprak ciğer
1 Dakikada Edirne Tava Ciğeri, yaprak ciğer Tarifi, Terbiyesi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Ciğeri
1 Su Bardağı Süt
1 Fiske Karbonat
1 Su Bardağı Un
Kızartma Yağı
Tuz

Ön Söz:
İşte, Edirne yaprak ciğer tarifi, fazla söze hacet yok. Çalanı geçtim, bu tarifi bulan vermez. Ciğerinizi sakatatçıdan alın, tarifime uygun yapın, yiyin ve tadını çıkarın. Tek dikkat etmeniz gereken konu, sütün içerisine ilave edeceğiniz karbonat miktarıdır. Ölçüyü kaçırırsanız ciğeriniz acı olabilir. Bir bardak süt içerisine en fazla, bir çay kaşığı silme karbonat ilave edebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Üzerindeki zarı çıkartılmış dana ciğeri parça olarak streç filme sarılacak, buzlukta veya derin dondurucuda dondurulacak. İstenildiği vakit donmuş dana ciğeri (çözülmesi için) buzdolabına alınacak ve kesilebilir hale gelinceye kadar, buzdalabında tutulacak. Ardından ciğer, keskin bıçak yardımıyle 2-3 mm. kalınlıkta yaprak yaprak doğranacak.

Dana ciğeridana ciğeri

Dana ciğeri streçe sarılmış ve dondurulmuşdonmuş ciğer

Yaprak doğranmış dana ciğeri süte yatırılmışciğer süt terbiyesi

Ciğerin sütle marine edilmesi:
Bir kase içine soğuk süt, bir fiske karbonat konulacak ve karıştırılacak. Üzerine yaprak yaprak doğranmış ciğer ilave edilecek. Kase streçle kapatılacak ve buzdolabında 24 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde ciğer süzgece alınacak ve süzülecek.

Sütten çıkartılmış dana ciğeriyaprak ciğer 1

Ciğer parçaları unlanarak kızartılmaya hazıruna bulanmış ciğer

Maharetini göster:
Tava içerisine kızartma yağı konulacak ve normal ısı ayarında ısıtılacak. Üzerine una bulanmış ciğer yaprakları ilave edilecek ve 30 saniye ciğerlerin bir yüzü kızartılacak. Ardından ciğerler döndürülecek ve 30 saniye diğer yüzü kızartıldıktan sonra tavadan alınacak. Kızarmış ciğerler servis tabağına alınacak ve tuz serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com