Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

yapışmayan pilav

yapışmayan pilav 1
Yapışmayan Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Çay Kaşığı Tepeli doldurulmuş Tuz
7 Su Bardağı Çeşme Suyu

Ön Söz:
Yapışmayan mükemmel pilav nasıl yapılır? Yapışmayan tane tane pirinç pilavı, haşlama veya salma tabir edilen pilav pişirme yöntemiyle yapılır. Bu yöntemle yapılan pilav sağlıklıdır ve pilav pişirme ustalığı gerektirmez. Pirinç kavrulmadığı için, pilavın yağı yanmaz. Yapışmayan pirinç pilavının lapa derdi olmaz. Diğer pilav pişirme yöntemlerinin aksine, bu pilav durdukça taneleşir ve lezzeti artar. Ayrıca, bu pilavı yaptığınızda; pirinç bol su ile haşlandığından, pirinç büyük oranda nişastasını kaybeder. Bu yöntemle her çeşit pirinç pilavı yapılır ve yapılan yapışmaz pirinç pilavı uzun süre buzdolabında saklanır, gerektikçe ısıtılıp yenir. Pilavınızı sofraya koymadan birkaç saat önce yaparsanız mükemmel sonuca ulaşırsınız.

Ön Hazırlık:
Pirinç bir kez yıkanacak ve süzülecek.

yapışmayan pilav

Maharetini Göster:
Tencereye 1 su bardağı pirinç, 7 su bardağı çeşme suyu konulacak ve tencere kapağı kapatılacak. Yüksek ısıda tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere açılacak ve ocak normal ısı ayarına ayarlanacak. Peşinden saata bakılacak ve not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Pirinç süzgeçe alınacak ve süzülecek. Ardından fırın tepsisine aktarılacak ve düzgün bir şekilde yayılacak. Üzerine tereyağı parçaları serpiştirilecek ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 5 dakika süre ile tepsi fırında tutulduktan sonra alınacak. Üzerine tuz ekilecek ve güzelce karıştırılacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Pilavı fırından aldıktan sonra, teflon tencerede muhafaza edin. Pilavınız artarsa, ocağın en düşük ayarında (üzerine su eklemeden, kendi halinde) ısıtın. Pilavınızı tereyağlı yapmak istemezseniz, bir su bardağı pirinç ölçüsüne 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanın. Pirinç ölçüsünü her zaman olduğu gibi, 200 ml. lik su bardağım ile ölçtüm. Pirincinizi ne ile ölçerseniz ölçün, sıkıntı yok. Ama, su miktarını değiştirmeyin. 1 ölçü pirinç için, 7 ölçü su kullanın.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com