Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

yağlı kağıtta baharatlı palamut

yağlı kağıtta baharatlı palamut
Fırında Yağlı Kağıtta Baharatlı Palamut Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Dilimlenmiş İri Palamut
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Limon Suyu

Ön Söz:
Bu tarif alışkanlık yapar, kullandığınız tarifler bana ait olsa bile, bildiğiniz bütün palamut tariflerini unutun. Bu yazı zahmetsiz, kokusuz, dumansız ve kimsenin red edemeyeceği palamutun nasıl yapılacağına dair bir tariftir. Bakmayın yukarıda yağlı kağıtta baharatlı palamut yazdığına, o kadar can yakacak yoğunlukta baharatlı değildir. Tekrarından zarar gelmez söylemedi demeyin, bu tarif alışkanlık yapar. Deneyenlere afiyet olsun.

Fırında dilimlenmiş palamutun pişme süresi dilimlerin kalınlığına göre değişir. Palamutu 1.5-2.0 cm. dilimlerseniz, palamut fırında 25 dakikada tam pişer.  Bilginiz olsun: 3 cm. ile 5 cm. kalınlıktaki dilimlerin pişme süresi 30 dakikanın üzerindedir.

Ön Hazırlık:
Balığın başını kestikten sonra, boşaltım organı üzerine (enine) bir çizik atın görüntüyü kaybedin. Ardından bıçak ucuyla, göğüs boşluğundan iç organını çekin çıkarın. Kuyruk yüzgecini kesin atın ve balığın iriliğine göre 1.5 ila 2 cm. kalınlıkta dilimleyin. Dilime gelmeyen kuyruk kısmını uzunlamasına ikiye bölün. Ardından bol su ile balık dilimlerini yıkayın ve süzün.

palamutpalamut yağlı kağıt

Baharatlı Sosun Hazırlanması:
Bir kap içerisine ayçiçeği yağı, zeytinyağı, karabiber, pul biber, tuz, yarım limonun suyu konulacak ve bir güzel karıştırılacak.

palamut dilimlenmişyağlı kağıtta palamut

dilimler tepsiye yayılmışfırında baharatlı palamut

yağlı kağıtta baharatlı palamut servise hazıryağlı kağıtta baharatlı palamut 1

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi tabanına yağlı kağıt yayılacak. Üzerine baharatlı sosa bulanmış palamut dilimleri dizilecek. Tepsi önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 25 dakika bitiminde yağlı kağıtta baharatlı palamut kızartması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com