Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

un helvası

kastamonu un helvası
Kastamonu Un Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Un  (4.5 su bardağı)
200 gr. Pudra Şekeri (1 su bardağı)
200 gr. Tereyağı
28×28 cm. Borcam Tepsi

Ön Söz:
Kastamonu un helvası tarifim, un helvasını insanlara sevdirmek için hazırlanmıştır. Olur ya, bir nedenle un helvasını sevmeyebilirsiniz.  İşte bu tarif, un helvası üzerindeki olumsuz bütün bakış açılarını değiştirmek için; önünüzde duran bir fırsattır, denemelisiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Tereyağı helva yapılırken oda ısısında olacak. Ya da yaptığım gibi, dolaptan çıkarılan tereyağı mikrodalga fırında çözdürülecek.

Un’un Kavrulması:
Un, ocak üzerinde kalın tabanlı tencere içinde ve çok kısık ısıda fazlaca renk değişikliği yapılmadan ve yakılmadan kavrulacak. Ya da, önceden 150°C derecede ısıtılmış fırında, fırın tepsisi içinde ara sıra karıştırılacak ve 30 dakika süre ile kavrulacak.

Kastamonu un helvası yapılmışkastomonu helvası

Kastamonu un helvası dilimleriun helvası kastamonu

Maharetini Göster:
Kavrulmuş sıcak un, tel süzgece konulacak ve tepsi içine elenecek. Süzgeç içinde kalan un topakları kaşık ile ezilecek. Un, tepsi içinde tepe yapılacak. Üzerine 1 su bardağı pudra şekeri serpiştirilecek. Oda sıcaklığındaki tereyağı, küçük parçalara bölünecek ve un’un değişik yerlerine gömülecek. Ardından un; her iki el ile harmanlanarak tereyağı ve pudra şekerinin un’a karışması sağlanacak. Malzemeler karıştırıldıktan sonra, tepsi tabanına eşit kalınlıkta yayılacak ve üzerine avuç içi ile bastırılacak. Peşinden helva bıçakla dilimlenecek ve donması için buzdolabına kaldırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com