Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

trabzon hurmalı muhallebi

trabzon hurmalı muhallebi
Kurutulmuş Trabzon Hurmalı Muhallebi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Litre Kutu Süt
150 gr. Kuru Trabzon Hurması (8 tane)
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Türk Kahve Fincanı Mısır Nişastası (35 gr.)
Toz Tarçın

Ön Söz:
Kurutulmuş Trabzon hurması tek başına çerez olarak tüketildiği gibi; çeşitli tatlı, kek, kurabiye, muhallebi ve dondurma yapımında katkı malzeme olarak kullanılır. Tarifim, kurutulmuş Trabzon hurması ile hazırladığım meyveli muhallebi ile ilgilidir. Trabzon hurmalı muhallebi sofralardan eksik edilmemesi gereken bir tatlı olduğunu ve üzerine toz tarçın gezdirilip tüketildiğinde damak çatlatığınıda söyleyebilirim. Tercih sizin..

Ön Hazırlık:
1 litre süt içerisinden 1 su bardağı soğuk süt alınacak ve bir kap içerisinde mısır nişastası ile karıştırılacak, kabı içerisinde bekletilecek. Trabzon hurması yıkanacak ve süzülecek. Ardından uzunlamasına dört eşit parçaya bölünecek ve çekirdekleri çıkarılacak. Her bir parca ince bir şekilde doğranacak.

Kurutulmuş Trabzon Hurmasıtrabzon hurmalı muhallebi 1

Trabzon hurması doğranmışhurmalı muhallebi

Trabzon hurmalı muhallebi servise hazırhurmalı muhallebi 1

Maharetini Göster:
Tencereye süt, toz şeker konulacak ve karıştırılacak. Ocak ısısı yüksek ısı konumunda tencere kaynatılacak. Kaynayan süt içinee Trabzon hurması ilave edilecek ve kaynatılacak. Üzerine mısır nişastalı karışım ilave edilecek ve karıştırılacak. Süt kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere ağır ağır karıştırılarak 10 dakika kaynatılacak, süre bitiminde ocaktan alınacak ve kaselere boşaltılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com