Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

tereyağlı karides tava

tereyağlı karides tava
Tereyağlı Karides Tava Tarifi, Nasıl Yapılır

Malzemeleri:
1 Kg. Orta Boy Karides
1 Yemek Kaşığı Yemeklik Tereyağı
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kabuklu karides kullanılarak yapılan yemeklerde  (yemeğin özelliği ve karidesin iriliğine göre) haşlanıp temizlenir veya doğrudan kabuklu ya da kabuksuz olarak yemeği yapılır. Tereyağlı karides tava yemeğini yaparken, orta irilikte karides kullandım. Bu nedenle karidesleri yıkadıktan sonra haşladım, temizledim ve yemeklik tereyağı kullanarak tavada kızarttım.

Ön Hazırlık:
Karidesler yıkanacak ve süzülecek. Ardından tencereye iki litre su, iki yemek kaşığı sirke, iki yemek kaşığı tuz konulacak ve kaynatılacak. Üzerine karidesler ilave edilecek ve altı dakika süre ile haşlanacak. Süre bitiminde karidesler süzgeç içerisine alınacak ve soğuk su’dan geçirilecek ve kabukları soyulacak. Sarımsak soyulacak ve uzunlamasına iki parçaya bölünecek.

Karideskarides

Karides Temizlenmiştemizlenmiş karides

Karides Pişmiş Servise Hazırtereyağlı karides tava 1

Maharetini Göster:
Tava içerisine teryağı konulacak ve eritilecek. Üzerine sarımsak ilave edilecek ve hafif kızarıncaya kadar kavrulacak. Ardından sarımsaklar yağ içerisinden alınacak ve atılacak. Üzerine haşlanmış karidesler ilave edilecek ve yüksek ısıda 2 dakika süre ile alt üst edilerek kavrulacak. Ardından pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com