Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

tel kadayıf sarması

tel kadayıf sarması
Cevizli Tel Kadayıf Sarması Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Tel Kadayıf
1 Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Süt
1 Fincan İri Kıyım Ceviz İçi
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Soğuk Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Kadayıf dolması, kadayıf sarması denince aklımıza Erzurum ilimiz gelir. Bu tarifin görüntüsü kadayıf dolmasını çağrıştırıyor olsa da, tat ve lezzeti birbirleriyle örtüşmez. Kadayıf dolmasını hayatımda ilk tattığımda ağır gelmiş, tabakta bırakmıştım. Neden sonra, damak tadıma uygun bu tarifi hazırladım. Hafif, gevrek ve çıtır. Tarifimi denemek isterseniz, kızartma yağını çok fazla kızgın hale getirmeden kadayıf sarmanızı kızartabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Kase içerisinde yumurta sarısı ve süt çırpılacak. Kadayıf avuç içi büyüklüğünde düz bir zemin üzerine açılacak. Üzerine 1 yemek kaşığı ceviz içi, sarmanın başlangıç yönüne konulacak ve sarılacak.

Şerbetinin Hazırlanması:
Tencere içerisine şeker, su konulacak, karıştırılacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak en düşük ısı konumuna alınacak. 10 dakika süre ile şerbet kaynatılacak. Süre bitimi limon suyu ilave edilecek, karıştırılacak. Ardından şerbet bir dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

Maharetini Göster:
Kadayıf sarması çırpılmış yumurta sarısına bulandıktan sonra kızgın yağ içerisinde kızartılacak. Kızaran sarma soğuk şerbet içerisine atılacak ve şerbeti çekmesi için bekletilecek. Sonrası malum.

Not:
Şerbet kullanılmaya başlandıktan sonra koyulaşmaya başlar. Çırpılmış yumurta 4 adet sarma ıslatır. Şerbet çok sayıda sarmaya yeter.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com