Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

teflon tavada kadayıf

teflon tavada kadayıf
Teflon Tavada Kadayıf Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Çiğ Tel Kadayıf
80 gr.Tuzsuz Tereyağı
50 gr. Ceviz İçi
Teflon Tava (24 cm.)
1 Su Bardağı Toz Şeker (200 ml.)
1 Su Bardağı Su (200 ml.)
1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Teflon tavada ceviz içli kadayıf tatlısı favori tatlılarımdan biridir. Sebebi ise, malzeme ölçülerinin tam olarak tutuyor olmasıdır. Bu yüzden; ocak üstü teflon tavada kadayıf tatlısı yaptığımda tek seferde biter gider, bereketsizdir. Bilirsiniz, 80 gram tereyağını ocak üstünde ılıtırsanız; erimiş tereyağını yemek kaşığı ile ölçtüğünüzde 8 yemek kaşığı dolusu tereyağı olduğunu görürsünüz. Bütün sıvı yağların bir kaşığı 10 gr. gelir. İşte erittiğiniz tereyağından iki kaşığını (yani, 20 gramını) teflon tava tabanının yağlanmasında kullanacaksınız, unutmayın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Buruşmuş tel kadayıf açılacak ve 2-3 cm. boyunda kesilecek. Ceviz içi iri kıyım doğranacak. Tereyağı bir kap içinde fazla ısıtılmadan eritilecek. Teflon tava tabanı eritilmiş tereyağından iki yemek kaşığı dolusu alınacak ve yağlanacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan şerbet içine 1 çay kaşığı dolusu limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından ocak ısısı düşük ısı konumuna ayarlanacak. Tencere 10 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

tavada cevizli kadayıf

Maharetini Göster:
Yağlanmış teflon tavaya kadayıfın yarısı (100 gr.) el ile bastırılarak yayılacak. Üzerine ceviz içi serpiştirilecek. Kalan kadayıfın yarısı ceviz içi üzerine yayılacak ve avuç içiyle bastırılarak düzeltilecek. Üzerine eritilmiş ılık tereyağı gezdirilecek. Tava ocağın büyük gözü üzerine alınacak ve orta ateşte 8 dakika süre ile kızartılacak. Süre bitiminde kadayıf bir tabak ile ters çevrilecek, çevrilen yüzü 6 dakika kızartılacak ve ocaktan alınacak. Kadayıf bir kap içine alınacak ve üzerine sıcak şerbet gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com