Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

taze iç fasulye yemeği

taze iç fasulye yemeği
Taze İç Fasulye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Taze İç Şeker Fasulyesi
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Taze iç fasulye yemeği, taze şeker fasulyesi içi kullanılarak, tencerede yapılmıştır. Yemeğin yapımında zeytinyağı, kuru soğan ve domates salçası kullanılmıştır. İç fasulye, tencereye ilave edilmeden önce 10 dakika tencerede haşlanmıştır. Taze iç şeker fasulyesi yemeği etli, etsiz veya havuç, patates katkılı yapılabilir. Yemeği nasıl yaparsanız yapın, lezzetine doyum olmaz. Taze şeker fasulyesi (mevsiminde) kabuklu beyaz taze fasulye olarak pazarlarda satılır.

Ön Hazırlık:
Taze iç şeker fasulyesi yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

taze iç fasulyetaze iç fasulye yemeği 2

İç Fasulye’nin Ön Haşlanması:
Tencereye iç fasulye ve 4 su bardağı soğuk su konulacak. Normal ısı ayarında tencere kaynamaya başlayınca; tencere kapağı kapatılacak, ocak en düşük ısı ayarına getirilecek ve 10 dakika haşlanacak. Ardından süzgece alınacak ve soğuk sudan geçirilecek.

taze iç fasulye yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından ön haşlaması yapılmış iç fasulye, 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 45 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Yemeğin tuzunu şimdi karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com