Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri Sebze Yemekleri

taze fasulye nasıl haşlanır

taze fasulye nasıl haşlanır
Taze Fasulye Nasıl Haşlanır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Taze Fasulye
8 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Taze fasulye ile yapılan bazı yemeklerde fasulyenin kullanılabilmesi için önceden haşlanması gerekir. Bunlardan diyet salatası, taze fasulye salatası, taze fasulye çorbası, taze fasulye kavurması gibi yemekler birer örnektir. Ayrıca, taze fasulyeyi dondurucuda saklamak için de şok haşlama yapılır. Haşlaması yapılacak taze fasulyenin kullanılacağı yemek çeşitine göre de haşlama süresi değişkenlik gösterir. Taze fasulye doğrudan kaynayan su içerisinde haşlandığı gibi, buharda pişirme sepeti ile tencerede haşlanabilir.

Ön Hazırlık:
Taze fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve ihtiyacınıza uygun uzunlukta doğranacak. Fasulye, salata veya kavurma yapmak için 2 ila 4 cm. uzunlukta, çorba yapmak için 1 ila 1.5 cm. uzunlukta doğranacak.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine 8 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Üzerine taze fasulye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saat’a bakılacak not edilecek. Taze fasulye, kavurma ya da salata yapmak için kullanılacaksa 25 dakika süre ile haşlanacak. Çorba yapmak için kullanılacaksa 20 dakika süre ile haşlanacak. Sonrası malum.

Not:
Tencere içerisinde buharda pişirme sepeti kullanılarak taze fasulyelerin haşlanma süreleri, tarifimdeki sürelerle aynı. Buhar sepeti ile haşladığım fasulyelerin haşlanma sürelerinde bir farklılık göremedim.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com