Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

taze börülce kızartması

taze börülce kızartması
Domates Soslu Taze Börülce Kızartması Tarifi
Malzemeleri:
1/2 Kg. Taze Börülce
2 Adet Domates
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Galeta Unu
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Kahve Fincanı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sarımsaklı yoğurtlu börülce kızartması’nın nette tarifi yoktur. Bu kızartmanın enfes bir tada sahip olduğunu bilenler bilir, tarifimi bilmeyenler için hazırladım. Börülce kızartmanız için (kart olmayan) körpecik börülceler tedarik eder ve yumuşacık haşlarsanız, üsteki görüntüye uygun börülce kızartmanızı yapabilirsiniz. Tarifi bizden, gerisi size kalmış.

Ön Hazırlık:
Börülceler ayıklanacak, yıkanacak ve uygun irilikte (2 veya 3 parçaya) bölünecek, ya da bütün bırakılacak. Ardından, su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Yoğurt, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ile sarımsaklı yoğurt hazırlanacak. Bir kase içinde yumurta çırpılacak. Domatesler rendelenecek veya yemeklik doğranacak.

Domates Sosu’nun Hazırlanması:
Tava içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından domates ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine 1 kahve fincanı kaynar su, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Sos’un tuz’u karar hale getirilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tava açık olarak, suyunu çekinceye kadar pişirilecek.

Maharetini Göster:
Haşlanmış börülceler (üçlü, dörtlü) guruplar halinde önce yumurtaya, sonra galeta unu’na bulanacak. Ardından kızgın yağ içerisinde kızartılacak. Kızartılan börülceler servis tabağına alınacak. Üzerine sırası ile domates sosu, sarımsaklı yoğurt ilave edilecek ve bir iki kaşık domates sosu ile süslenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com