Kategoriler
Mutfak Bilgileri Sebze Yemekleri

taze bamya nasıl temizlenir

taze bamya
Taze Bamya Nasıl Temizlenir Tarifi
Malzemeleri:
500 gr. Taze Bamya
Keskin Bir Bıçak
Ve az da sabır

Ön Söz:
Taze bamya pişirilmezden önce ayıklanır ve sert yapılı baş kısımları külah şeklinde kesilerek temizlenir. Bu temizleme işlemi zaman aldığı için yorucudur. Kimi ev hanımları, bamyaların baş kısımlarını kolaylık olsun diye düz keserler. Baş kısmı düz kesilen bamyalar pişirilirken salya bırakır. Ayrıca, düz kesilmiş bamyalar yemeğin görselliği bakımından hoş görüntü oluşturmaz.

Bilgi Notu:
Taze bamya temizleme demek, bamyanın sap kısmını külah gibi çıkarmak demektir. Aslına bakarsanız, taze bamyayı temizlemek hiçte gerekli değildir. Gerekli olan, bamyanın uzun kalmış sapını kesip atmaktır. Bamya pişerken külah gibi çıkardığımız yerlerde pişer ve yenir. Sözlerimi denerseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlar ve bamya temizleme zahmetinden kurtulmuş olursunuz.

taze bamya temizleniyortaze bamya temizleme

temizlenmiş taze bamyataze bamya nasıl temizlenir 1

Maharetini Göster:
Ayıklanmış bamya tek tek ele alınır ve gövde kısmı sol el yardımıyle tutulur. Sağ elde tutulan keskin bir bıçak yardımı ile bamyaların baş kısımları sağdan sola doğru yani, saatin akrep ve yelkovanının dönüş istikamatinin tersi yönde hareketle kesilerek külah olarak çıkartılır. Bu şekilde temizlenmiş bamya yıkanıp süzüldükten sonra, pişirilmeye hazırdır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com