Kategoriler
Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri

tavuklu patlıcan yemeği

tavuklu patlıcan yemeği
Tencerede Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Patlıcan
5 Adet Tavuk İncik (baget)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Patlıcan yıkanacak, soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Bir kap içine 1 yemek kaşığı tuz, yeterli miktarda soğuk su konulacak ve karıştırılacak. Patlıcan su içinde 30 dakika bekletilecek. Tavuk inciklerinin derisi soyulacak, kemikleri ayrılacak iri kuşbaşı doğranacak.

Domates, soğan, soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek. 3 diş sarımsak soyulacak, yemekte bütün olarak kullanılacak.

tavuklu patlıcan yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine tavuk eti ilave edilecek ve normal ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sarımsak, biber, domates salçası, biber salçası, domates ilave edilecek ve kavrulacak.  Ardından patlıcan ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden 2 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com