Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk yahni

tavuk yahni
Tavuk Yahni Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Tavuk Göğsü
4 Adet Soğan (300 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tavuk yahni yemeği, tavuk etiyle yapılan sulu yemekler arasında baş yapıttır. Olumsuz tarafı ise, bol ekmek yedirmesidir. Tavuk yahni yapımı kolay olmasına rağmen, lezzetinin sırrı tarifinin ayrıntısında gizlidir. Bu yemekte et ağırlığı ölçüsünde soğan kullanılmalıdır. Domates ve biber salçası ortak kullanılırsa yemeğin lezzeti başka bir boyuta taşınır. Yemekte kullanılacak soğan çeşitine göre, yemeğe su verilmelidir. Sulu soğan kullanılacaksa 1.5 su bardağı su yeterlidir. Kışlık soğan kullanılacaksa 2 su bardağı dolusu su, yemeğe tam gelir. Bu yemeğin sulu yapılmasını tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü iri kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak ve uzunlamasına (elma dilimi) dörde bölünecek. Ardından, her soğan dilimi ikiye bölünecek. Domates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

tavuk yahni 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine doğranmış tavuk göğsü ilave edilecek ve orta ısıda beyazlaşıncaya kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine kaynar su, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve yemeğin tuzu ayarlanacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tam 35 dakika bitiminde tavuk yahni servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com