Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk şiş

tavuk şiş
Tavuk Şiş Izgara Tarifi, Sosu, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Bütün Tavuk Göğsü veya Tavuk But
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Süt
3 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tavuk şiş, isteğinize göre tavuk but veya tavuk göğsü ile yapılabilir. Tavuk eti uygun irilikte kuşbaşı doğrandıktan sonra, yoğurtlu veya sütlü sos çeşitinden biri kullanılarak terbiye edilir. Ardından sosa yatırlmış et, 24 saat dinlendirildikten sonra şişlere takılarak mangalda veya çeşitli ızgara aletleri üzerinde pişirilir. Tavuk göğsü ile yapılan tavuk şiş için en güzel sos çeşiti, sütle yapılan sostur. Tarifimi denerseniz, sözlerimin boş yere söylenmediğini anlarsınız.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü uygun irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak, ardından soğan rendelenecek. Çıkan soğan püresi tel süzgeç içine alınacak ve süzülecek. Soğan suyu sos yapımında kullanılacak, posa atılacak.

Tavuk Şiş Izgara Sosunun Hazırlanması:
Tencere içerisine ayçiçek yağı, soğan ve sarımsak suyu, domates salçası, süt, karabiber, toz biber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Kuşbaşı tavuk eti tencere içerisine konulacak ve sos’a bulanacak. Tencerenin kapağı kapatılacak ve buzdolabına kaldırılacak. Buzdolabında et 24 saat dinlendirildikten sonra kullanıma alınacak. Acil durumlarda et, 3 saat dinlendirildikten sonrada kullanılabilir.

tavuk şiş 1

Maharetini Göster:
Sos içinde dinlenmiş kuşbaşı tavuk göğsü, uygun miktarlarda (metal veya çöp) şişlere dizilecek. Şişlerin üzerine hafif tuz ekilerek, iyi ısınmış ve yağlanmış ızgara üzerinde pişirilecek. Etler pişirildikten sonra, üzerine kekik veya diğer baharatları serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com