Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Köfte Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk köftesi

tavuk köftesi
Izgarada Tavuk Köftesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Bütün Derisiz Tavuk Göğsü (600 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tavuk köftesi tavuk budundan, ya da tavuk göğsünden çekilen kıyma ile yapılır. Tarifimde verdiğim malzemelerle yapılan tavuk köftesi, tat ve lezzet bakımından diğer klasik tavuk köftelerini yarı yolda bırakır. Deneyimimle, en güzel tavuk köftesinin tavuk göğüs etinden yapılabileceğini söyleyebilirim. Bu köftenin kıymasını özellikle mutfak robotunda çektim. Tavuk köftesi yapacağım zaman, genellikle tavuk etini bıçakla kıyarım. Bıçak kıyması ile yapılan köfte elbette güzel olur. İşin zorluğu açısından mutfakta robot kullanarak kıyma hazırlamak, kolaylık sağlar, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğüs eti şeritler halinde kesilecek ve kuşbaşı doğranacak. Ardından mutfak robotunda macun olmayacak şekilde çekilecek. Soğan ve sarımsak rendenin ince gözünde rendelenecek.

tavuk köftesi 1

Maharetini Göster:
Yoğurma kabı içine tavuk kıyması, salça, rendelenmiş soğan ve sarımsak, karabiber, kimyon, toz biber, tuz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve yoğurulacak. Karışımın tuz’u karar hale getirilecek. Ardından köfte harcı top yapılacak, üzeri kapatılacak ve buzdolabında 1 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde köfte harcı tekrar yoğurulacak. Ardından köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar kopartılacak ve şekil verilecek. Hazırlanan köfteler yağlanmış ızgara veya teflon tava içerisinde döndürülerek pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com