Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk etli makarna

tavuk etli makarna
Tavuk Etli Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Paket Burgu Makarna
1/2 Tavuk Göğüs Eti
2 Adet Orta Boy Domates
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Tuz
2 Litre Su
Tuz

Ön Söz:
Etli makarna yapmak için kırmızı et, ya da beyaz et kullanılabilir. Beyaz et olarak tavuk etinin but veya göğüs eti haşlanarak ya da kızartılarak kullanılabilir. Et hazırlanırken katkı malzeme olarak salça, domates, sarımsak ve çeşitli sebzeler kullanılabilir. Etin hazırlanmasında kullanılacak ilave malzeme çeşitleri tercihinize kalmış, dilediğiniz malzeme ve tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Domatesin kabuğu soyulacak ve küp doğranacak. Tavuk eti jülyen veya kuşbaşı doğranacak.

Tavuk etinin Hazırlanması:
Tavaya zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından tavuk eti ilave edilecek ve orta ısı ayarında beyazlaşıncaya kadar kavrulacak. Üzerine domates, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak.  Peşinden domates suyunu çekinceye kadar kavrulacak ve ocaktan alınacak.

Maharetini Göster:
Tencereye 2 litre su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 yemek kaşığı (silme doldurulmuş) tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından makarna ilave edilecek. Tencere kaynayıncaya kadar makarna ara sıra karıştırılacak. Normal ısı ayarında tencere kapağı açık olarak, yumuşayıncaya kadar (damak tadınıza göre) haşlanacak. Yaklaşık 17 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak ve süzülecek. Üzerine hazırlanan tavuk eti ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com