Kategoriler
Meze Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk ciğeri ezmesi

tavuk ciğeri ezmesi
Tavuk Ciğeri Ezmesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Tavuk Ciğeri
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su
Ve, Mutfak Robotu

Ön Söz:
Tavuk ciğeri ezmesi; ekmek dilimlerine sürülerek atıştırmalık yemek olarak, ya da sofrada meze olarak tüketilebilir. Tavuk ciğer ezmesi, tavuk ciğeriyle yapılan yemekler arasında yapılması gereken, sağlıklı ve lezzetli yemek çeşitlerinden biridir. Tavuk ciğeri ezmesine sevilen bütün baharat çeşitleri ilave edilerek tatlandırılabilir. Hatta, tavuk ciğeri pişirilirken soğanla birlikte istenirse sarımsakta ilave edilebilir. Sözün özü; tavuk ciğeri ezmesini, istediğiniz malzemeleri kullanarak tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Tavuk ciğeri temizlenecek, yıkanacak, süzülecek ve iri kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek.

Tavuk Ciğeri Kavrulmuşkavrulmuş tavuk ciğeri

Tavuk Ciğeri Mutfak Robotunda Çekilmişciğer ezmesi

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Peşinden doğranmış tavuk ciğeri ilave edilecek ve orta ısıda beyazlaşıncaya kadar kavrulacak. Ardından; 1 çay bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde ocaktan alınacak, soğuması beklenecek ve mutfak robotunda macun kıvamında çekilecek Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com