Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

tane tane bulgur pilavı

tane tane bulgur pilavı
Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Bulgur
1 Adet Domates
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tarifim, onlarca bulgur pilavı çeşiti arasında sıradan bulgur pilavı tarifidir. Yalnız bu tarifimi diğerlerinden farklı kılan, kebapçılarda garnitür olarak verilen ve bulguru tane tane ayrışan pilav oluşudur. Bu pilavın tarifini edinmek için yıllarca uğraştım, başaramadım. Aslında bir çok tarif edindim, tarifleri denedim, hiç başarı şansım olmadı. Verilen tarifler, normal pilav tariflerinin malzeme katkı farklarından öteye gitmedi. Esas olan pilavı yaparken ince ayarlarını yani, püf noktalarının verilmesi gerekiyordu. Ne ise, bilineni sonradan kendim keşfettim.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Domates soyulacak ve iri doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

tane tane bulgur pilavı malzemesitane bulgur pilavı malzemesi

tane tane bulgur pilavı, soğan kavrulmuş salça ilave edilmiştane bulgur pilavı soğan

tane tane bulgur pilavı, domates ilave edilmiştane bulgur pilavı domates

tane tane bulgur pilavı, su ilave edilmiştane bulgur pilavı su

tane tane bulgur pilavı pişmiş ve karıştırılmıştane pilavı pişmiş

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından bulgur ilave edilecek en az 5 dakika kavrulacak. (bulgur kavrulurken tencere tabanında bir katman oluşacak) O katman kahverenk aldığında 1.5 su bardağı kaynar su, baharatlar ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde pilavınız hazır. Tencere kapağı açılmadan 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.

Not:
Malzemelerin katlarını kullanarak, ihtiyaç ölçüsünde pilav hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri değiştirebilirsiniz, 1 ölçek bulgur için 1.5 ölçek su oranını değiştirmeyin. Pilav teflon tencerede yapılıyor olsa bile, tam randımanını çelik tencerede alabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com