Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

süt mısır nasıl haşlanır

süt mısır nasıl haşlanır
Tencerede Süt Mısır Nasıl Haşlanır Tarifi
Malzemeleri:
Mısır (orta sert sütlü)
3 Litre Soğuk Su

Ön Söz:
Koçanından ayrılan taze süt mısır tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Düdüklüde mısır haşlamak süre kullanımı bakımından oldukça avantajlı, tencerede mısır haşlamanın ise dezavantajlı olduğunu herkes bilir. Pekiyi, düdüklüde haşlanan mısır ile tencerede haşlanan mısır arasında fark var mı diye sorsanız; elbette, lezzet farkı olduğunu göz kırpmadan söylerim. Tencerede haşlanan süt mısırın mis kokusu ve lezzeti bir başka, çünkü yüksek basınç altında pişmiyor. Kendi halinde, ağır ağır canı istediği şekilde pişiyor ve bu yüzden mısır haşlamak için tercihim hep tencereden yana olmuştur.

Ön Hazırlık:
Mısır soyulacak ve  üzerinde yapışık kalmış püskülleri temizlenecek. Mısır iri ise, iki parçaya bölünecek.

Maharetini Göster:
Tencereye 3 litre soğuk su,  mısır ve aroma versin diye birkaç kabuk konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Mısır 4 saat tencerede haşlanacak. Süre bitimi mısır servise hazır. Sonrası malum.

Not:
Termo düdüklü tencere, aynı mısırın devamını 20 dakikada haşladı.  Bu mısırdan sonra, düdüklüde taze ama sert taneli bir kaç mısır haşladım. Sert olduğu için düdüklüde mısırları 30 dakika haşladım. Ardından düdüklüyü ocaktan aldım mısırlar hala sertti.  İlave olarak mısırları 5 dakika süre ile tekrar haşladıktan sonra, tam istediğim kıvama gelmişti. Toplam 35 dakikada sert taneli mısırlar düdüklümde pişiti.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com