Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

susuz yeşil fasulye

susuz yeşil fasulye 2
Çiğden Susuz Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Sarıkız Taze Fasulye
1 Adet Soğan
1 Adet Domates (150 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Silme Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Susuz yeşil fasulye yemeği, çalı fasulyesi hariç; her çeşit (boncuk, ayşe, beyaz ve sarıkız gibi) taze fasulye kullanılarak yapılabilir. Tarifimde, yarım kilo sarıkız taze fasulye kullandım. Yemeğinizi bir kilo fasulye ile yapmak isterseniz; 1 çay bardağı zeytinyağı, 200 gr. veya 250 gr. domates, 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş toz şeker kullanabilirsiniz. Taze fasulye yemeğinin görünüşüne değil de, lezzetine önem veriyorsanız eğer; bu yemek tarifim tam dişinize göre. Hayatında bir kez olsun, taze fasulye yemeği yapmamış veya yaptığı taze fasulye yemeğinden hoşnut olmamış güzel insanlar, bu tarifimi mutlaka deneyin.

Ön Hazırlık:
Fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Ardından uzunluklarına göre; istenilen irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek.

susuz yeşil fasulye malzemesi hazırlanmışsusuz sarıkız fasulye

tencereye yayılmışsusuz fasulye

susuz yeşil fasulye yemeği servise hazırsusuz taze fasulye 1

Maharetini Göster:
Bir kap içine doğranmış taze fasulye, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir çay kaşığı silme doldurulmuş toz şeker, bir tatlı kaşığı dolusu tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından hazırlanan karışım, tencereye düzgünce yayılacak. Üzerine beş yemek kaşığı dolusu zeytinyağı gezdirilecek ve ocağın büyük gözü üzerine konulacak. Tencere normal ısı ayarında bir defa fokurdatılacak, tencere kapağı kapatılacak ve ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Peşinden saat’a bakılacak ve bir yere not edilecek. Tam, 60 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com