Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

sucuklu makarna

sucuklu makarna
Domatesli Sucuklu Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Paket Spagetti Makarna
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Adet Domates
100 gr. Parmak Sucuk
2 Litre Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Piyasada satılan makarnaların hem çeşiti, hem de imalatçı sayısı çok fazla. Bu nedenle makarnaların haşlama süresini tuturmak için deneyim gerekiyor. Makarna haşlarken 100 gr. makarna ölçüsüne 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı silme tuz gerekir. Haşlanan makarnaların diriliği pişme süresini belirler. Haşladığınız makarnayı dişleriniz arasına aldığınızda hafif dirilik hissediyorsanız makarna haşlanmış demektir. İtalyanlar bu şekilde haşlanmış makarna kıvamına ‘al dente’ deyimini kullanıyor. Bizler ise; makarnayı haşlarken hafif diri kalacak diyoruz, ne güzel.

Ön Hazırlık:
Sucuk soyulacak ve verev veya halka olarak doğranacak. Domatesler rendelenecek.

Makarna’nın Haşlanması:
Tencereye 2 litre su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 tatlı kaşığı tuz ve spagetti makarna ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı normal ısı ayarında ve tencere açık olarak 10 dakika süre ile makarna haşlanacak. Ardından ocaktan alınacak ve süzülecek.

Sos’un Hazırlanması:
Tavaya tereyağı konulacak ve eritilecek. Ardından domates ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar orta ısıda kavrulacak. Üzerine sucuk, 1 Türk kahve fincanı su, çok az tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Sos, az sulu elma püresi kıvamında oluncaya kadar pişirilecek.

Maharetini Göster:
Tencerede bulunan süzülmüş spagetti makarna üzerine sos ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak ve 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com