Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

sucuklu gözleme

sucuklu gözleme
El Açması Yufkadan Sucuklu Gözleme Tarifi, Nasıl Yapılır
Hamur malzemesi:
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı Yoğurt (olmasada olur)
1 Çay Kaşığı Tuz (tepeli)
3 Su Bardağı Un

İç Malzemesi:
3 Adet Domates
2 Adet Parmak Sucuk
2 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Hamurun Hazırlanması:
Bir kase içerisine ılık su, yoğurt, tuz konulacak ve karıştırılacak. Yoğurma kabı içerisine 2 su bardağı elenmiş un konulacak ve ortası havuz yapılacak. Havuz içerisine kase içerisindeki karışım konulacak ve azar azar un ilave edilerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurulacak. Hamur tek beze yapılacak ve üzeri kapalı olarak 30 dakika dinlendirilecek. Süre sonunda beze tekrar yoğurulacak ve rulo yapılacak. Rulo 5 eşit parçaya bölünecek ve her bir parça beze yapılacak.

sucuklu gözleme 1

İç Malzemenin Hazırlanması:
Domateslerin kabukları soyulacak ve küp doğranacak. Sucuk soyulacak ve küp doğranacak. Sivri biber, ince halka doğranacak. Bütün malzemeler bir kap içerisine alınacak ve tuzu karar hale getirilecek.

Maharetini Göster:
Mutfak tezgahınız üzerine, yeteri kadar un ile birlikte tek beze konulacak. Servis tabağı büyüklüğünde açılacak. Açılan beze, mutfak tezgahının üzerine yayılacak. İçlerine, yarılarına kadar yeterli miktarda iç yayılacak. Açılan hamurun boş kanadı, diğer yüzey üzerine kapatılacak. Kenarları hamur kesme aletiyle veya parmak uçlarıyla bastırılarak düzgün bir şekilde birleştirilecek. Ocağın en büyük gözü üzerinde bulunan pişirme sacı, ısıtılacak. Sac çok fazla kızgın olmayacak. Gözlemeler tek veya çiftli olarak saç üzerine yayılacak ve yakılmadan pişirilecek. Sonrası malüm.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com