Kategoriler
Pastane Tarifleri Sütlü Tatlı Tarifleri

sübyeli sade sütlaç

sade sütlaç
Bir Efsane Tat ve Lezzet Sübyeli Sade Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri :
1 Litre Yağlı İnek Sütü
1 Türk Kahve Fincanı Kırık Pirinç (sübye için)
1 Türk Kahve Fincanı Normal Pirinç (sütlaç için)
1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yeteri Kadar Su

Ön Söz:
Pirinç sübyeli sade sütlaç yapımı için normal pirinç ve kırık pirinç kullanılır. Kırık taneli pirinç, sütlacın kıvamını verecek pirinç sübyesi hazırlamada gereklidir. Elinizde kırık pirinç yoksa, normal pirinçte kullanabilirsiniz. Pirinç sübyesiyle yapılan sütlaç, buğday nişastası, mısır nişastası veya pirinç unu ile yapılan sütlaçlardan lezzet bakımından daha güzel olur. Sütlaç yaparken, uzun taneli pirinç kullanmamanızı tavsiye ederim. Örneğin; baldo pirinç ve Osmancık uzun taneli pirinç gibi. Ayrıca, kırık taneli pirinçte sütlaç yapımına uygun değildir. Bir çay bardağı toz şeker, sütlaç’ın normal ölçüsüdür. Sütlaçın daha da tatlı olması için, bir su bardağı şeker kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık :
Normal pirinç, kırık taneli pirinç ayrı kaplarda yıkanacak ve süzülecek.

kırık pirinç ıslanıyorkırık pirinç

kırık pirinç robotta çekilecekrondoda pirinç

kırık pirinç robotta çekilmişsübyeli sade sütlaç 1

robotta çekilmiş kırık pirinç süzülmüşpirinç posası

pirinç sübyesipirinç sütü sübye

Sübye’nin Hazırlanması:
Bir Türk kahve fincanı dolusu kırık taneli pirinç yıkanacak ve akşamdan bir kap içerisine konulacak. Üzerine üç parmak ölçüsünü geçecek miktarda ılık su konulacak ve bir gece boyu bekletilecek. Sabah istediğiniz bir vakitte, pirinç üzerindeki fazla su dökülecek. Kabın içindeki su, kırık pirinçle yüz yüze olacak. Ardından, pirinç suyu ile birlikte mutfak robotunda parçalanacak ve karışım süzgeçle süzülecek. Çıkan süt görünümüdeki sıvı (pirinç sübyesi) sütlaç yapımında kullanılacak. Süzgeçte kalan pirinç taneleri kullanılmayacak.

Pirincin Haşlanması:
Pirinç 1 su bardağı su içerisinde tamamen yumuşayıp, suyunu çekinciye kadar, en düşük ısı ayarında haşlanacak.

sübyeli sade sütlaç servise hazırevde sübyeli sütlaç

Maharetini Göster :
Tencere’ye süt ve haşlanmış pirinç konulacak. Ocak ısısı yükeseltilecek. Süt kaynamaya başladıktan sonra; üzerine toz şeker ve 6 yemek kaşığı (tam bir kahve fincanı) dolusu sübye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı normal ısı ayarına getirilecek. Tencere 10 dakika süre ile karıştırılarak, kaynatılacak. Süre bitiminde ocak söndürülecek ve sütlaç kaselere boşaltılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com