Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

sosisli çubuk makarna

sosisli çubuk makarna
Sosisli Çubuk Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Paket Çubuk Makarna
10 Su Bardağı Su (2 litre)
8 Adet Sosis
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Tuz

Sosis Sosu Malzemesi:
8 Adet Sosis
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su bardağı Makarna’nın Suyu
1/2 Çay Kaşığı Tuz ‘sos için’

Ön Hazırlık:
Sosis yıkanacak ve tercihinize göre verev veya halka olarak doğranacak. Veya bütün olarak bırakılacak. Bütün bıraktığınızda sosisin baş kısımları 1 cm. derinlikte artı işareti şeklinde kesilecek ve gövde üzeri bir kaç yerinden delinecek.

Makarna’nın Haşlanması:
Tencere içine 10 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 tatlı kaşığı tuz, makarna konulacak ve karıştırılacak. Ocak ısısı normalde olacak, tencerenin kapağı kapatılmayacak. Ara sıra tencere karıştırılarak 10 dakika bitiminde makarna ocaktan alınacak ve süzülecek.

Sos’un Hazırlanması:
Sos tavasına zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine domates salçası ilave edilecek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine, 1 su bardağı makarna’nın haşlama suyundan ilave edilecek ve kaynatılacak. Üzerine sosis, karabiber, kimyon ve çok az tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, ocağın ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tava açık olarak yaklaşık 10 dakika sosis pişirilecek.

Maharetini Göster:
Tencerede bulunan süzülmüş makarna üzerine sos aktarılacak ve karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak, 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.

Not:
Sosisleri bütün olarak kullanırsanız, sos içinde sosisler şişinceye kadar pişirmeniz gerekir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com