Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

sosis soslu makarna

sosis soslu makarna
Sosis Soslu Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Paket Kesme Makarna
8 Adet Soyulmuş Sosis
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek kaşığı Salça
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Litre Su
Tuz

Ön Hazırlık:
Sosis yıkanacak ve 2-3 mm. kalınlıkta halka doğranacak. Veya bütün olarak bırakılacak. Bütün bıraktığınızda sosislerin baş kısımları bıçakla 1 cm. derinlikte artı işareti şeklinde kesilecek ve gövde üzeri bir kaç yerinden delinecek.

Makarna’nın Haşlanması:
Tencere’ye 2 litre su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 tatlı kaşığı tuz, makarna konulacak ve karıştırılacak. Ocak ısısı norma ısı ayarında, makarna yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Yaklaşık 17 dakika bitiminde makarna ocaktan alınacak ve süzülecek.

Sos’un Hazırlanması:
Sos tavasına tereyağı konulacak ve eritilecek. Ardından domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Üzerine 1 su bardağı makarna’nın haşlama suyundan ilave edilecek, kaynatılacak. Üzerine sosis, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek. Su kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tava açık olarak, yaklaşık 10 dakika süre ile sosis pişirilecek.

Maharetini Göster:
Tencerede bulunan süzülmüş makarna üzerine sos aktarılacak ve karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak, 15 dakika  tencere dinlendirilecek. Sonrası malum.

Not:
Sosisleri bütün olarak kullanırsanız, sos içerisinde sosisler şişinceye kadar pişirmeniz gerekir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com