Kategoriler
Çorba Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri

somon balık çorbası

somon balık çorbası
Terbiyeli Somon Balık Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Kemikli Somon Balığı Parçaları
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Kuru Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Limon
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz
7 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Somon balığı çorbası somon’un baş ve omurgasından veya doğrudan eti haşlanarak yapılabilir. Tarifimde marketten aldığım kemikli somon parçaları kullandım. Parçaları haşladım ve etini kemiklerinden ayıkladım. 1 kg. somon parçalarından 300 gr. üzerinde et elde ettim ve çorbanın yapımında kullandım.

Ön Hazırlık:
Balık başında bulunan pullar kazınacak ve balık başı ortadan ikiye bölünecek. Ardından yıkanacak ve süzülecek. Patates, havuç soyulacak ve rendelenecek. Soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılacak ve limon sıkılacak.

Somon’un Haşlanması:
Tencereye somon parçaları ve üzerine 7 su bardağı su konulacak. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak. Ardından, üzerine biriken köpük alınacak ve atılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Tencere kapağı kapatılacak ve 15 dakika somon parçaları haşlanacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve süzgeçten geçirilecek. Balık suyu ve eti ayrı kaplarda muhafaza edilecek. Balık eti parçaları soğuduktan sonra, eti kemiklerinden ayıklanacak. Ardından uygun irilikte parçalara bölünecek.

Somon Balığı Çorbası’nın Terbiyesi:
Çorbanın pişmesine yakın bir sürede, 1 adet yumurta sarısı ile bir tane limon suyu çırpılacak.

Somon Kafası ve Kemik Parçalarısomon kafası

Somon Parçaları Haşlanmışsomon haşlama

Haşlanmış Somon Etisomon eti

Terbiyeli Somon Balık Çorbasıterbiyeli somon çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, patates ilave edilecek orta ısıda kavrulacak. Ardından somonun haşlama suyu ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve saate bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde çorba blendırdan geçirilecek. Ardından bir kepçe su alınacak ve terbiye ile karıştırılacak. Terbiye ve somon eti tencereye ilave edilecek. Tencere 2 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbaya karabiber, tuz ve maydanoz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com