Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

soğan yahni

soğan yahni
Kuşbaşı Etli Soğan Yahni Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Izgaralık Dana Kuşbaşı Et
400 gr. Orta Boy Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık :
Domates soyulacak ve küp doğranacak. Soğanlar uç kısımlarından kesilecek ve kabukları soyulacak. 2 su bardağı kaynar su, hazır edilecek.

Etin Hazırlanması:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ısıda ayarında kavrulacak. Ardından eti kapatacak miktarda kaynar su ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tenceredeki et, 60 dakika süre ile pişirilecek. Ara sıra tencere kontrol edilecek ve gerektiğinde kaynar su ilave edilecek. İlave edilen su miktarı et ile yüz yüze olacak.

Maharetini Göster :
Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ısıda pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine bütün soğan, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. tencere kaynamaya başladıktan sonra,  kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde soğan yahni hazır. Yemeğin tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.

Son söz:
İstediğiniz boyda soğan kullanabilirsiniz. İri soğanlar üç veya dört eşit parçaya bölünerek kullanılabilir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com