şehriyeli kuzu güveci

Malzemeler:
1/2 Kg. Kuzu İncik ‘5 Parça’
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Domates
1.5 Su Bardağı Arpa Şehriye
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su
Ön Hazırlık:
Parça etler yıkanacak, süzülecek. Tencere’ye 2 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine etler ilave edilecek ve alt üst edilerek iki yüzeyi yakılmadan hafif kızartılacak. Ardından 6 Su bardağı kaynar su, 1 Çay kaşığı tuz ve 1 Adet defne yaprağı katılacak, karıştırılacak.
Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken beyaz köpükler alınacak. Tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 70 Dakika süre sonunda kuzu eti kullanıma hazır. Domateslerin kabukları soyulacak, kuşbaşı doğranacak.
Maharetini göster:
Tencere’ye 2 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine arpa şehriye ilave edilecek, normal ısıda şehriyeler pembe bir renk alıncaya kadar kavrulacak. Ardından domates ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine 3 Su bardağı kaynar et suyu, karabiber, tuz katılacak, karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Haşlanmış etler tencereye ilave edilecek.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 Dakika süre sonunda, Şehriyeli Kuzu Güveci’niz hazır. Tencere kapağı açılmadan 15 dakika dinlendirilecek ve sonra servis edilecek. Sonrası malum.
Not:
Et haşlandıktan sonra, 3 Su bardağı su tencere içerisinde kalır. Eğer, şehriyeyi 2 Su bardağı ölçüsünde yaparsanız. 4 Su bardağı su kullanmanız gerekecek. O zaman, et haşlama suyunu 1 Su bardağı arttırınız. Defne yaprağı kullanımı tercihinize bağlı.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com
Öneri ve görüşlerinizi yazabilirsiniz veya RSS aboneliği ile yeni yazılardan haberiniz olur.
