Kategoriler
Çorba Tarifleri

şehriyeli ezogelin çorbası

şehriyeli ezogelin çorbası
Arpa Şehriyeli Ezogelin Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Yemek Kaşığı Kırmızı Mercimek
2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
1 Tatlı Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Bulgur
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su (1 litre)

Ön Söz:
Arpa şehriyeli ezo gelin çorbası yapımında kullandığım bütün malzemeleri yemek kaşığı, tatlı kaşığı ve çay kaşığı kullanarak ölçtüm. Ölçtüğüm her malzemeyi kaşıkla alırken tepeleme doldurdum. Su ölçüsünü ise, 200 ml. kapasiteli her zaman kullandığım su bardağı ile ölçtüm. Tarifime uyarsanız, çorbanızı yaparken fazladan malzeme kullanmadan tam kıvamında şehriyeli ezogelin çorbanızı hazırlamış olursunuz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Domates rendelenecek veya soyulacak, kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kırmızı mercimek, pirinç, bulgur yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

arpa şehriyeli ezogelin çorbası

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, arpa şehriye, un, domates ve biber salçası, kuru nane, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, 5 su bardağı kaynar su, pul biber, karabiber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı aralıklı olarak kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp not edilecek. Tam, 25 dakika bitiminde çorbanız hazır. Çorbanın tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com