Kategoriler
Çorba Tarifleri Etsiz Yemek Tarifleri

sebzeli taze bamya çorbası

sebzeli taze bamya çorbası
Sebzeli Taze Bamya Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
100 gr. Küçük Boy Taze Bamya
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (50 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tepeli Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Et Suyu (800 ml.)

Ön Söz:
Sebzeli taze bamya çorbası üç kişilik olarak hazırlanmıştır. Çorbada zeytinyağı ve tereyağını ortak kullanabilirsiniz. Uzak doğunun tom yam çorbasını tatmış olanlar, çorbayı tatdıklarında tom yam çorbasının tadını alacaklardır. Meraklısı için; bu çorbanın yapımında toz zencefil veya taze zencefil, haşlanmış et ve beyaz etli balık, acı biber kullanılabilir. Saydığım malzemelerin kullanılmasıyle tom yam çorbasının yerlisini yapmış olursunuz. Tarifi bana ait olan sebzeli taze bamya çorbasını denerseniz memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Taze bamya’nın uzun olan sapları kesilecek, yıkanacak ve süzülecek. Patates, havuç, soğan soyulacak ve küp doğranacak. Domates rendelenecek. Kaynar et suyu hazır edilecek.

taze bamya çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, un, domates salçası, biber salçası konulacak ve orta ısıda kavrulacak. Ardından taze bamya, patates, 4 su bardağı et suyu, karabiber, pul biber konulacak ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra; tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 45 dakika bitiminde sebzeli taze bamya çorbanız servise hazır. Şimdi çorbaya nar ekşisi ve tuz ilave edebilirsiniz.Sonrası malum.

Son Söz:
Taze bamya’nın defalarca her çeşit yemeğini yaptım. Bamyanın salyalanması bamyanın etli kısmının kesilmesiyle veya bamyanın ezilmiş olmasından kaynaklıdır. Bamyanın külah kısmını temizleyim derken; bıçağı kaçırırsanız, bamyanız pişerken salya bırakır. Bamyanın külah kısmını soymaya hiç gerek yok, boş yere zaman kaybıdır. Uzun olan sapları keserek aynı hizya getirmek, görsellik açısından yerinde olur.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com