Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi Patatesli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

sebzeli hindi gerdan haşlama

sebzeli hindi gerdan haşlama
Sebzeli Hindi Gerdan Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
700 gr. Dilimlenmiş Hindi Gerdanı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet iri Soğan
2 Diş İri Sarımsak
1 Adet iri Domates
1 Adet iri Patates
1 Adet İri havuç
2 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Kaşığı Pul biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kuru Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Adına ne derseniz; hindi boynu, hindi boyun veya hindi gerdanı dilimlenerek tencerede, düdüklü tencerede veya fırında istenilen malzemelerle birlikte pişirilebilir. Kemikli dana etiyle hangi yemek çeşitlerini seviyor ve yapıyorsanız; hindi boynu kullanarak, arzu ettiğiniz et yemeği çeşitlerinden birini yapabilirsiniz. Yapmanız gereken, ihtiyacınız ölçüsünde kasap veya marketten hindi boynunu almak ve yemeğini yapmaktır. Hindi boynu satış yerlerinde ambalajlı ürün olarak, hindi gerdanı diye dilimlenmiş olarak satılıyor. Ne var ki, dilimleme işlemini gelişigüzel yaptıklarından hindi boyun parçaları eşit olmuyor. İri boyun parçalarını üç parmak genişliğinde kendiniz parçalayabilirseniz, etin pişmesini ve yenmesini kolaylaştırmış olursunuz.

Ön Hazırlık:
Soğan, sarımsak, domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Patates, havuç soyulacak ve iri parçalara bölünecek. Sivri biber, irice kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Hindi gerdanhindi gerdanı

Sebzeli hindi gerdan haşlaması servise hazırsebzeli hindi gerdanı haşlama

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından hindi gerdan parçaları ilave edilecek ve normal (orta ateşte) ısı ayarında pembeleşinceye kadar kavrulacak. Peşinden sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, salça, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine patates, havuç, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz, kaynar su ilave edilecek ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 1 saat 45 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com