Kategoriler
Sebze Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

salçasız pırasa yemeği

salçasız pırasa yemeği
Tencerede Salçasız Pırasa Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
800 gr. Pırasa
1 Adet Kuru Soğan (120 gr.)
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (80 gr.)
1 Adet Havuç (130 gr.)
1,5 Yemek Kaşığı Pirinç (30 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz (12 gr.)
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)
1 Adet Limon

Ön Söz:
Salçasız pırasa yemeği, salçalı pırasa yemeğinden farklı bir lezzet. Pırasa yemeği yaparken 1 kg. pırasa alır, ayıkladıktan sonra tartarım. Bu yüzden, tarifimde pırasanın net ölçüsünü veririm. Çoğu yemeklerimde 100 gr. ana malzeme için 1 yemek kaşığı (10 gr.) yağ kullanırım. Bir yemek kaşığı dolusu yağ 10 gr. ağırlıktadır.

Ön Hazırlık:
Pırasa ayıklanacak, yıkanacak ve doğranacak. Havuç soyulacak ve halka doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

salçasız pırasa yemeği 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından pırasa ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konuma alınacak. Pırasa kendi suyu ile 10 dakika kavrulacak. Ardından pirinç, 2 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konuma alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Yemeğinizi sıcak veya soğuk olarak, limon suyu ile servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com