Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

rumeli kavurması

rumeli kavurması
Rumeli Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Dana Antrikot
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
10 Adet Arpacık Soğan
10 Adet Kültür Mantarı
2 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Al Biber
1 Adet Sivri Biber
1 Adet Patates
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Rumeli kavurması, dana etinin yumuşak, çabuk pişen (bonfile, kontrfile ve antrikot gibi) ızgaralık bölümlerinden yapılır. Rumeli kavurması yapımında arpacık soğan kullanılabildiği gibi, istenirse kuru soğan yemeklik veya piyaz şeklinde doğranarak kullanılabilir. Rumeli kavurması yapımı sırasında et, suyunu salmaması için yüksek ocak ısısında kavrulur. Tarifimdeki malzemeler kullanılarak yapılan rumeli kavurmasından iki porsiyon yemek çıkar. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Dana eti şerit (yani jülyen) doğranacak. Arpacık soğan soyulacak ve bütün bırakılacak. Domates soyulacak yemeklik doğranacak. Mantar uzunlamasına doğranacak. Al biber ve sivri biber jülyen doğranacak. Sarımsak iri doğranacak. Patates soyulacak, kibrit dilimi doğranacak ve kızartılacak.

rumeli kavurması 1

Maharetini Göster:
Tava içine tereyağı ve zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine sıra ile et, soğan, sarımsak, al biber, sivri biber ilave edilecek yüksek ısıda kavrulacak. Peşi sıra mantar, domates, karabiber, kekik, tuz ilave edilecek ve malzemeler suyunu çekinceye kadar kavrulacak. Ardından, rumeli kavurması ocaktan alınacak ve kızarmış patatesle servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com