Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

püreli soğan yahnisi

püreli soğan yahnisi
Patates Püreli Soğan Yahnisi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kuşbaşı Dana Eti
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Orta Boy Domates
6 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Patates Püresi Malzemesi:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Ön Söz:
Soğan yahnisi yapmak için, her türlü et ve soğan kullanılabilir. Hatta, soğan yahnisi et kullanılmadan da yapılabilir. Elbette et ile yapılan soğan yahnisi daha lezzetli olur. Arpacık soğan, orta boy soğan veya iri soğan yahni yapmaya uygundur. İri soğan kullanılacaksa, soğanlar ortadan (istenilen) eşit parçalara bölünerek kullanılabilir, tercih sizin.

Ön Hazırlık:
Domates soyulacak ve irice yemeklik doğranacak. Soğanlar soyulacak ve bütün bırakılacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek. Patates püresi buradan tarifine uygun olarak hazırlanacak.

püreli soğan yahnisi 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve orta ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine bütün soğan, 3 su bardağı kaynar su   karabiber, kimyon, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 90 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. 1 tatlı kaşığı tuz yemeğe ilave edilecek ve tuz’u karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com