Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

pirinçli yer elması yemeği

pirinçli yer elması yemeği
Pirinçli Yer Elması Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Yer Elması
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Maydanoz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Yer elması yıkanacak, kabuğu soyulacak ve uygun irilikte doğranacak. Doğranmış parçalar soğuk su dolu bir kap içerisinde bekletilecek. Havuç yıkanacak ve kabuğu soyulacak. Tercihinize uygun olarak küp, halka, verev olarak doğranacak. Soğan, yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Pirinç ayıllanacak, yıkanacak ve süzülecek. 2 su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek.

Yer Elmasıyer elması

pirinçli yer elması yemeği servise hazırpirinçli yer elması

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından yer elması, pirinç, 2 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Şimdi üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.

Not:
Bu yemeği salçasız yapabilirsiniz, patates ve bütün diş sarımsak katabilirsiniz. Bir bütün soğan yerine, arpacık soğan kullanabilirsiniz. Maydanoz yerine, dereotu kullanabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com