Kategoriler
Çorba Tarifleri

pirinçli domates çorbası

pirinçli domates çorbası
Pirinçli Domates Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Olgun Sivri Domates
100 gr. Kırmızı Biber (kapya biber)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates salçası
2 Yemek Kaşığı Pirinç (50 gr.)
1 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Pirinçli domates çorbası yapımında olgun sivri domates, kapya biber, soğan, sarımsak ve pirinç kullandım. Ağız tadında domates çorbası yapmak için; kullanılacak domatesin mevsiminde yetişmesi veya mevsiminde yetişmiş domatesin derin dondurucuda saklanmış olması gerekir. Domatesin içerisinde beyaz ve yeşil renk olamamsı çorbayı içilebilir yapar. Çorbayı yaparken az miktarda domates salçası ilavesi, çorbanın lezzetini artırır.

Pirinçli domates çorbası, kruton (kızartılmış kıtır ekmek) ekmekle servis edilirse, tadına doyum olmaz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Domates rendelenecek. Soğan, sarımsak ve kırmızı biber yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

pirinçli domates çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kırmızı (kapya) biber, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından pirinç, karabiber, pul biber, kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek ve tencere kaynamaya başladıktan sonra; kapak kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde çorba blenderden geçirilecek, tencere 5 dakika daha kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbaya tuz ve nane ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com